құрт жасау технологиясы

페이지 정보

작성자 Melodee Swaffor… 작성일 24-09-25 00:41 조회 13 댓글 0

본문

 
 
 
 
 
 
th?q=құрт+жасау+технологиясы
 
 
құрт жасау технологиясы [Подробнее...]
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Құрт-адам денсаулығына пайдалы тағам. Қазақстанның ұлттық бренді-құрт. 3.Құрт жасау технологиясы ұлттық технология болмақ. 4.Қорытынды. Кіріспе. Қазақ халқының ұлттық тағамы құрт туралы мәлімет беру. Бұл материал "Тамақтандыру кәсіпорындарының өнім өндіру технологиясы және оны ұйымдастыру" мамандығының. Құрттың өзіне тән жасалу технологиясы, тәсілі бар. Құртты қалай жасайды? Оған не қосады? Немен жасайды? Сүттен қалай алады? Бұл сұрақтардың жауабына ауыл баласы. 2.2. Құрт жасау тәсілдері. Құрт малдың сүтінен дайындалатын ұзақ уақыт сақтауға арналған тағам. Оның негізгі түрлері күлше, жарма, сықпа және шүірмек. Құрт жасау барысы: Сүт айран-шалап (сабаға жинау) іркіт пен май (пісу) құрт (іркітті қайнатқаннан кейін). Сабаны пісіп майын алғаннан кейін қалғанын іркіт деп атайды. 2.2. Құрт жасау технологиясы. Құрт сиыр сүтінен жасалған ұлттық тағам. Пісіліп майы алынған айранды қайнатып кенеп дорбада сүзіп алып тұздап өреде кептіріп сақтайтын тағам түрі. Мұндай құрт сүзбе құрт деп аталады. Түйе сүтінен жасалатын құрттың да жасалу технологиясы сиыр сүтінен жасалатын құртпен бірдей. Дайындау түрi. Құртты дайындаудың бiрнеше түрi бар. Әдетте сүзбенi кiшiгiрiм бөлiктерге бөледi де, қысады. Онан соң оларды тақтаға жайып, кептiредi. Кептiру барысында бiрнеше рет аударады. Мұндай құрт сүзбе құрт деп аталады. Айранды бiрнеше күн бойы ағаш ыдысқа жинайды. Мақалада құрт негізінде өнім ассортиментін кеңейтуге мүмкіндік беретін жоғары тағамдық және биологиялық құндылықтарға ие құрт өндіру тәсілдері қарастырылған. Құрт пен ірімшіктің құрамында организмге қажетті метионин, холин сүт ақуыздары және кальций бар болғандықтан, оларды жүрек, қан тамыр жүйесі, бүйрек т.б. ауруларының алдын алуға аса пайдалы. 2.2. Құрт жасау тәсілдері. Құрт малдың сүтінен дайындалатын ұзақ уақыт сақтауға арналған тағам. Оның негізгі түрлері күлше, жарма, сықпа және шүірмек. Құрт жасау үшін ашыған сүтті ағаш кеспекке құйып бірнеше күн іркіт жиналады. Оны үлкен қазанға құйып қайнату кезінде іркіт қоюланып, ақ, ақсары болған кезде отын сөндіріп, суыған соң сол.



екпін түспейтін сөздер мен қосымшалар - сөз екпіні [Читать далее...]

Екпіннің лексикалық мағынасын аша отырып, оның оқу, алматы қаласының атмосферасының ластануы сөйлеу нормасына тән құбылыс екеніне түсіндіру, орыс тіліндегі екпін мен қазақ тіліндегі екпінді. Қазақ тіл білімінде екпін жəне оның фонологиялық қызметі жөнінде ғалымдар арасында талас пікірлер мен əр түрлі көзқарастар бар. Екпін — тілдің дыбыс жүйесіндегі негізгі суперсегментті бірліктердің бірі. Үндестік заңына бағынбайтын қосымшалар сияқты екпін түспейтін сөздің соңғы буынында тұратын қосымшалар болады. Олар жіктік жалғауы. Екпін түспей тұрған ұқсас қосымшаларды табыңдар. 3 тапсырма «Адасқан ақпараттар» 1 Сөз екпіні сөздің бастапқы буынына түседі. 2.Ой екпіні бастауыштың алдында тұрады. 3.Екпін екіге бөлінеді. Дыбыс екпіні Екпін Ой екпіні Тіркес екпіні Екі немесе одан да көп буынды бір сөздің ішіндегі бір буынның көтеріңкі айтылуы сөз екпіні деп аталады. Екпін — сөйлем ішіндегі кейбір сөздердің немесе сөз ішіндегі кейбір буын, дыбыстардың басқа тілдік бөліктерден ерекшеленіп, көтеріңкі айтылуы. Ударение в. 1.Екпін және оның элементтері. 2.Түрлі тілдердегі екпін мен интонацияның ерекшеліктері. 3.Орыс және қазақ тілдеріндегі дыбыс, буын, екпін, интонациялардың ерекшеліктері. Сөйлеп тұрғанда, бір сөз басқа сөздерге, бір буын басқа буындарға, бір дыбыс басқа дыбыстарға қарағанда күшті, көтеріңкі айтылуын екпін дейміз. Екпін Сөз екпіні. Сөйлеп тұрғанда бір сөз басқа сөздерге, бір буын басқа буындарға, бір дыбыс басқа дыбыстарға қарағанда күшті, көтеріңкі айтылуын екпін деп атаймыз. Сөз екпіні. Сөйлеп тұрғанда бір сөз басқа сөздерге, бір буын басқа буындарға, бір дыбыс басқа дыбыстарға қарағанда күшті, көтеріңкі айтылуын екпін деп атаймыз. Сөз екпіні. Екпін сөз екпіні, ой екпіні, тіркес екпіні, дыбыс екпіні деп бөлінеді. Сөз iшіндегі бір буынның көтеріңкі айтылуы сөз екпіні деп аталады. Қазақ тілінде сөз екпіні, негізінен, соңғы буынға. Қазақ тіліндегі сөз екпінінің орны тұрақты болады: Екпін сөздің ең соңғы буынына түседі. Үндестік заңына бағынбайтын қосымшалар сияқты екпін түспейтін сөздің.


балалармен психологиялық диагностика жүргізу
қарахан мемлекеті қай жылы құлады
астана туралы эссе 3 сынып
мемлекеттік сатып алу туралы заң
1 отбасы адам баласының алтын діңгегі баяндама

.
==============================================================

~~~~~ римде әулие петр соборының құрылысына басшылық еткен аса көрнекті суретші ~~~~~

==============================================================
.

댓글목록 0

등록된 댓글이 없습니다.

상호명 : (주)공감오레콘텐츠 | 대표이사 : 윤민형

전화 : 055-338-6705 | 팩스 055-338-6706 |
대표메일 gonggamore@gonggamore.co.kr

김해시 관동로 14 경남콘텐츠기업지원센터, 103호

COPYRIGHT gonggamore.com ALL RIGHT RESERVED.로그인